Skontaktuj się z nami !

Administratorem Twoich danych osobowych jest STREFA ROLNIKA Bartłomiej Piaskowski.

Skontaktuj się!

Napisz do nas: sklep@strefarolnika.pl

Jesteśmy do Państwa dyspozycji (Pn- Pt 8.00-17.00) pod numerami: 730 516 520   730 516 521   730 516 525   730 516 527

Administratorem Twoich danych osobowych jest STREFA ROLNIKA Bartłomiej Piaskowski. Kliknij i dowiedz się więcej m.in. po co nam Twoje dane i jakie masz prawa.

Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu internetowego

 

Co znajdziesz w tym dokumencie?

Informacje o ochronie Twoich danych osobowych, w tym o Twoich prawach.

 

Politykę podzieliliśmy na cztery części:

  1. wyjaśnienie pojęć używanych w Polityce, informacje o naszych danych kontaktowych i o Twoich prawach;
  2. szczegółowe informacje o przetwarzaniu Twoich danych osobowych; informacje podaliśmy odrębnie dla każdego formularza, który możesz wypełnić w naszym Sklepie oraz w odniesieniu do kontaktu z nami na podane przez nas w Sklepie dane kontaktowe;
  3. informacje o przetwarzaniu Twoich danych na naszych profilach w Social Mediach;
  4. informacje o plikach cookies.

 

Spis treści

Część I – Postanowienia ogólne. 2

Administrator 2

Pojęcia używane w Polityce prywatności 2

Zabezpieczenie danych osobowych. 2

Twoje prawa dotyczące danych osobowych. 2

Prawo sprzeciwu. 3

Skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 3

Pytania do Polityki oraz miejsce jej opublikowania. 3

Część II – informacje związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w poszczególnych formularzach i w trakcie kontaktu z nami 3

Kontakt z nami poprzez e-mail lub numer telefonu. 3

Rejestracja konta w Sklepie. 4

Zakupy w Sklepie bez rejestracji konta. 5

Zapisanie się do newslettera. 6

Część III – nasze profile w Social media. 7

Korzystanie z naszych profili w Social media. 7

Część IV – informacje o plikach cookies i związanym z nimi przetwarzaniu danych osobowych. 8

Wejście na strony Sklepu. 8

Czym są pliki cookies i po co je stosujemy. 8

Rodzaje plików cookies. 9

Jak usunąć pliki cookies. 9

Wpływ zmiany ustawień przeglądarki na korzystanie ze Sklepu. 10

Zewnętrzne pliki cookies. 10

 

 

Część I – Postanowienia ogólne

 

  • 1

Administrator

  1. Administratorem Twoich danych osobowych jesteśmy My, czyli STREFA ROLNIKA Bartłomiej Piaskowski. W dalszej części Polityki prywatności piszemy o sobie w pierwszej osobie lub określamy się jako „Administrator” lub „My”.
  2. Działamy na podstawie wpisu doCentralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej.
  3. Możesz skontaktować się z nami:
    1. listownie: POW 30,98-200 Sieradz
    2. e-mailem na adres: sklep@strefarolnika.pl

 

  • 2

Pojęcia używane w Polityce prywatności

Jeżeli w dalszej części naszej Polityki prywatności zauważysz jedno z poniższych pojęć pisane wielką literą, to powinieneś je rozumieć zgodnie z poniższymi definicjami:

  1. „Sklep” – sklep internetowy, którego główna strona znajduje się pod adresem www.strefarolnika.pl,
  2. „Polityka” – oznacza niniejszy dokument, czyli politykę prywatności, którą czytasz,
  3. „RODO” – rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. Tekst RODO znajdziesz tutaj,
  4. „Social media” – portal społecznościowy Facebookoraz inne portale społecznościowe, w których mamy nasze profile.

 

  • 3

Zabezpieczenie danych osobowych

  1. Wszystkie dane osobowe, które podasz w Sklepie lub które zbierzemy na Twój temat w trakcie korzystania przez Ciebie ze Sklepu przetwarzamy jako Administrator zgodnie z RODO.
  2. Stosujemy wymagane aktualnymi przepisami o ochronie danych osobowych środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną, czyli w ramach naszego Sklepu.

 

  • 4

Twoje prawa dotyczące danych osobowych

  1. Przetwarzamy Twoje dane osobowe, dlatego:
  2. masz prawo dostępu do Twoich danych osobowych,
  3. możesz dokonywać ich sprostowania,
  4. możesz żądać usunięcia Twoich danych osobowych, gdy pozwala na to RODO,
  5. masz prawo ograniczenia przetwarzania, w zakresie określonym w RODO.
  6. W częściach II – IV Polityki, znajdziesz informacje o dodatkowych prawach. W niektórych sytuacjach, będziesz miał bowiem dodatkowe możliwości.
  7. Chcesz skorzystać z Twoich praw lub dowiedzieć się o nich więcej? Skontaktuj się z nami. Nasze dane kontaktowe znajdziesz w 1 ust. 3 Polityki.

 

  • 5

Prawo sprzeciwu

  1. Po podaniu nam Twoich danych osobowych lub jeżeli sami je zbierzemy, możesz skorzystać z prawa do sprzeciwu. Masz je w dwóch sytuacjach, gdy przetwarzamy Twoje dane osobowe:
  1. na potrzeby marketingu bezpośredniego; takiego sprzeciwu nie musisz uzasadniać;
  2. na podstawie innych naszych prawnie uzasadnionych interesów; taki sprzeciw wymaga uzasadnienia Twoją szczególną sytuacją. Napisz nam, dlaczego nie powinniśmy przetwarzać Twoich danych.
  3. Chcesz skorzystać z prawa sprzeciwu? Skontaktuj się z nami. Nasze dane kontaktowe znajdziesz w 1 ust. 3 Polityki.

 

  • 6

Skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych

Jeżeli uważasz, że przetwarzamy Twoje dane osobowe niezgodnie z prawem, to możesz wnieść skargę do organu nadzorczego. W Polsce jest nim Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, a jego strona internetowa dostępna jest pod tym adresem: https://uodo.gov.pl/

 

  • 7

Pytania do Polityki oraz miejsce jej opublikowania

  1. W przypadku pytań dotyczących Polityki daj nam znać.
  2. Polityka znajduje się na stroniehttps://www.strefarolnika.pl/pl/i/Polityka-prywatnosci/3 oraz w naszym biurze, którego adres wskazujemy w § 1 ust. 3 Polityki.

 

 

Część II – informacje związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w poszczególnych formularzach i w trakcie kontaktu z nami

 

  • 8

Kontakt z nami poprzez formularz kontaktowy, e-mail lub numer telefonu

Jeżeli nawiązujesz z nami kontakt na nasze dane podane w Sklepie lub poprzez formularz kontaktowy, zwróć uwagę na następujące sprawy:

  1. Po co nam Twoje dane, czyli w jakim celu je przetwarzamy?

Udzielenia odpowiedzi na Twoją wiadomość i rozwiązania przedstawionej przez Ciebie sprawy.

 

  1. Jakie masz prawa?

Opisaliśmy je w § 4 i 5 Polityki.

 

  1. Czy musisz podawać nam swoje dane?

Jest to dobrowolne. Bez podania Twoich danych kontaktowych możemy jednak nie być w stanie rozwiązać przedstawionej przez Ciebie sprawy.

 

  1. Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane?

Art. 6 ust. 1 lit. f RODO, czyli nasz prawnie uzasadniony interes.

 

  1. Co jest naszym prawnie uzasadnionym interesem?

Rozwiązanie przedstawionej przez Ciebie sprawy oraz udzielenie odpowiedzi na Twoją wiadomość.

 

  1. Komu przekażemy Twoje dane?

Podmiotom zajmującym się hostingiem (przechowywaniem) Sklepu lub danych osobowych dla nas.

 

  1. Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?

Przez czas potrzebny na rozwiązanie przedstawionej przez Ciebie sprawy. W zależności od jej rodzaju również przez czas potrzebny na wykazanie, że ją rozwiązaliśmy, czyli przez czas przedawnienia roszczeń.

 

  1. Czy na podstawie przetwarzania Twoich danych osobowych będziemy podejmowali zautomatyzowane decyzje, w tym stosowali profilowanie, wywołujące skutki prawne lub w inny podobny sposób istotnie na Ciebie wpływające?

Nie.

 

  • 9

Rejestracja konta w Sklepie

Jeżeli rejestrujesz się w naszym Sklepie zwróć uwagę na następujące sprawy:

  1. Po co nam Twoje dane, czyli w jakim celu je przetwarzamy?
  • Wykonania umowy o założenie konta w Sklepie oraz poszczególnychumów sprzedaży produktów,
  • marketingowych polegających na dopasowywaniu treści do Twoich wcześniejszych działań w Sklepie, możemy m.in. przedstawiać Ci w Sklepie listę produktów, które mogą Cię zainteresować albo zachęcać do kontynuowania zakupów, których nie dokończyłeś,
  • dokonania rozliczenia z Tobą, jeżeli jako Konsument lub PB jednoosobowy w rozumieniu Regulaminu odstąpisz od umowy sprzedaży produktów na podstawie przepisów ustawy o ochronie praw konsumenta.

 

  1. Jakie masz prawa?

Opisaliśmy je w § 4 i 5 Polityki. Możesz skorzystać także z prawa do przenoszenia Twoich danych osobowych na warunkach określonych w RODO.

 

  1. Czy musisz podawać nam swoje dane?

Jest to dobrowolne. Bez ich podania nie możesz jednak założyć konta w Sklepie oraz zawierać umów sprzedaży za jego pośrednictwem.

 

  1. Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane?

Art. 6 ust. 1 lit. b, c oraz f RODO, czyli wykonanie umowy, którą z Tobą zawieramy, realizacja obowiązków wynikających z powszechnie obowiązujących przepisów prawa (np. podatkowego oraz rozliczenia z Tobą po odstąpieniu od umowy wskazanym w punkcie a.3)oraz nasz prawnie uzasadniony interes.

 

  1. Co jest naszym prawnie uzasadnionym interesem?

Naszym prawnie uzasadnionym interesem jest prowadzenie działań marketingowych opisanych w punkcie a.2 powyżej.

 

  1. Komu przekażemy Twoje dane?
  • Dostawcom narzędzi do:
    1. analityki ruchu na stronach Sklepu,
    2. prowadzenia marketingu.
  • Operatorom płatności dostępnych w naszym Sklepie.
  • Podmiotom zajmującym się hostingiem (przechowywaniem) Sklepu oraz danych osobowych dla nas.
  • Biurom księgowym lub kancelariom prawnym.

 

  1. Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?

Przez czas:

  • trwania umowy o założenie konta w Sklepie, poszczególnych umów sprzedaży, rozliczenia z Tobą w przypadku odstąpienia przez Ciebie od umowy sprzedaży na podstawie przepisów wskazanych w punkcie a.3 oraz czas niezbędny do wykazania, że wykonaliśmy je prawidłowo. Czas ten odpowiada długości terminu przedawnienia roszczeń;
  • prowadzenia działań marketingowych opisanych w punkcie a.2. powyżej albo do czasu wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych w tych celach.

 

  1. Czy na podstawie przetwarzania Twoich danych osobowych będziemy podejmowali zautomatyzowane decyzje, w tym stosowali profilowanie, wywołujące skutki prawne lub w inny podobny sposób istotnie na Ciebie wpływające?

Nie.

 

  • 10

Zakupy w Sklepie bez rejestracji konta

Jeżeli dokonujesz zakupów w naszym Sklepie, ale nie masz zarejestrowanego w nim konta, zwróć uwagę na następujące sprawy:

  1. Po co nam Twoje dane, czyli w jakim celu je przetwarzamy?
  • Wykonania umowy sprzedaży produktów,
  • marketingowych polegających na dopasowywaniu treści do Twoich wcześniejszych działań w Sklepie, możemy m.in. przedstawiać Ci w Sklepie listę produktów, które mogą Cię zainteresować albo zachęcać do kontynuowania zakupów, których nie dokończyłeś,
  • dokonania rozliczenia z Tobą, jeżeli jako Konsument lub PB jednoosobowy w rozumieniu Regulaminu odstąpisz od umowy sprzedaży produktów na podstawie przepisów ustawy o ochronie praw konsumenta.

 

  1. Jakie masz prawa?

Opisaliśmy je w § 4 i 5 Polityki. Możesz skorzystać także z prawa do przenoszenia Twoich danych osobowych na warunkach określonych w RODO.

 

  1. Czy musisz podawać nam swoje dane?

Jest to dobrowolne. Bez ich podania nie możesz jednak zawierać umowy sprzedaży za pomocą Sklepu.

 

  1. Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane?

Art. 6 ust. 1 lit. b, c oraz f RODO, czyli wykonanie umowy, którą z Tobą zawieramy,realizacja obowiązków wynikających z powszechnie obowiązujących przepisów prawa (np. podatkowegooraz rozliczenia z Tobą po odstąpieniu od umowy wskazanym w punkcie a.3) oraz nasz prawnie uzasadniony interes.

 

  1. Co jest naszym prawnie uzasadnionym interesem?

Naszym prawnie uzasadnionym interesem jest prowadzenie działań marketingowych opisanych w punkcie a.2 powyżej.

 

  1. Komu przekażemy Twoje dane?
  • Dostawcom narzędzi do:
    1. analityki ruchu w Sklepie,
    2. prowadzenia marketingu.
  • Operatorom płatności dostępnych w naszym Sklepie.
  • Podmiotom zajmującym się hostingiem (przechowywaniem) Sklepu oraz danych osobowych dla nas.
  • Biurom księgowym lub kancelariom prawnym.

 

  1. Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?

Przez czas:

  • niezbędny do wykonania umowy sprzedaży, rozliczenia z Tobą w przypadku odstąpienia przez Ciebie od umowy sprzedaży na podstawie przepisów wskazanych w punkcie a.3 oraz do wykazania, że wykonaliśmy ją prawidłowo. Czas ten odpowiada długości terminu przedawnienia roszczeń;
  • prowadzenia działań marketingowych opisanych w punkcie a.2. powyżej albo do czasu wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych w tych celach.

 

  1. Czy na podstawie przetwarzania Twoich danych osobowych będziemy podejmowali zautomatyzowane decyzje, w tym stosowali profilowanie, wywołujące skutki prawne lub w inny podobny sposób istotnie na Ciebie wpływające?

Nie.

 

  • 11

Zapisanie się do newslettera

Jeżeli zapisujesz się do naszego newslettra, zwróć uwagę na następujące sprawy:

  1. Po co nam Twoje dane, czyli w jakim celu je przetwarzamy?

Wysyłania do Ciebie informacji marketingowych za pomocą wiadomości e-mail, analizowania czy czytasz nasze newslettery oraz które treści czytasz najchętniej. Na tej podstawie możemy też dopasowywać treści newslettera do Twoich zainteresowań.

 

  1. Jakie masz prawa?

Opisaliśmy je w § 4 i 5 Polityki. Możesz skorzystać także z prawa do przenoszenia Twoich danych osobowych na warunkach określonych w RODO.

 

  1. Czy musisz podawać nam swoje dane?

Jest to dobrowolne. Bez ich podania nie będziesz mógłjednak zapisać się do naszego newslettera.

 

  1. Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane?

 

  1. Co jest naszym prawnie uzasadnionym interesem?

Doskonalenie naszego newslettera poprzez analizowanie czy zapoznajesz się z jego treścią i którymi wiadomościami najbardziej się interesujesz oraz dopasowywanie treści naszego newslettera do Twoich zainteresowań.

 

  1. Komu przekażemy Twoje dane?
  • Dostawcom narzędzi do wysyłki newsletteró
  • Podmiotom zajmującym się hostingiem (przechowywaniem) Sklepu oraz danych osobowych dla nas.
  • Podmiotom zajmującym się prowadzeniem działań marketingowych dot. Sklepu.

 

  1. Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?

Przez czas prowadzenia działań marketingowych przez nas albo do czasu wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych w celach marketingowych, albo odwołania zgody na wysyłanie wiadomości na Twój adres e-mail. Odwołanie przez Ciebie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania przed wycofaniem zgody.

 

  1. Czy na podstawie przetwarzania Twoich danych osobowych będziemy podejmowali zautomatyzowane decyzje, w tym stosowali profilowanie, wywołujące skutki prawne lub w inny podobny sposób istotnie na Ciebie wpływające?

Nie.

 

 

 

Część III – nasze profile w Socialmedia

 

  • 12

Korzystanie z naszych profili w Social media

Jeżeli korzystasz z naszego profilu, zwróć uwagę na następujące sprawy:

  1. Po co nam Twoje dane, czyli w jakim celu je przetwarzamy?
  • udzielania odpowiedzi na prywatne wiadomości, które do nas skierujesz,
  • prowadzenia z Tobą dyskusji w ramach komentarzy pod poszczególnymi postami,
  • udostępniania naszych postów Tobie jako osobie obserwującej nasz profil,
  • marketingowym polegającym na informowaniu o naszych produktach oraz o nas samych za pomocą postów, które umieszczamy na naszym profilu, w tym postów sponsorowanych, które są wyświetlane szerszemu gronu użytkowników Social media,
  • statystycznym polegającym na prezentowaniu nam przez podmioty prowadzące Social media, jak przykładowo Facebook Ireland Ltd. danych o wyświetlalności naszych postów, ich zasięgach, liczbie interakcji, danych demograficznych naszych obserwujących; dane prezentowane nam przez podmioty prowadzące Social media są danymi statystycznymi, jednak są tworzone na podstawie obserwacji przez te spółki Twoich zachowań na naszym profilu.

 

  1. Jakie masz prawa?

Opisaliśmy je w § 4 i 5 Polityki.

 

  1. Czy musisz podawać nam swoje dane?

Jest to dobrowolne. Jednak z uwagi na stosowane przez Social media zasady będziemy widzieli Twoje imię, nazwisko (lub nick) oraz zdjęcie, jeżeli do nas napiszesz lub skomentujesz nasz post.

 

  1. Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane?

Art. 6 ust. 1 lit. f RODO, czyli nasz prawnie uzasadniony interes.

 

  1. Co jest naszym prawnie uzasadnionym interesem?

Odpowiedź na Twoje wiadomości i komentarze, dostarczanie Ci postów, informowanie o naszych produktach i o nas samych za ich pomocą, analiza danych statystycznych związanych z naszym profilem.

 

  1. Komu przekażemy Twoje dane?

Podmiotom prowadzącym Social media, jak w szczególności Facebook Ireland Ltd.

 

  1. Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?

Przez czas:

  • potrzebny na rozwiązanie przedstawionej przez Ciebie sprawy. W zależności od jej rodzaju również przez czas potrzebny na wykazanie, że ją rozwiązaliśmy, czyli przez czas przedawnienia roszczeń;
  • obserwowania przez Ciebie naszego profilu. Pamiętaj, że możesz zawsze usunąć swoje komentarze pod naszymi postami, przestać nas obserwować lub zrezygnować z posiadania konta w Social media.

 

 

Część IV – informacje o plikach cookiesi związanym z nimi przetwarzaniu danych osobowych

 

  • 13

Wejście na strony Sklepu

Wejście na strony Sklepu wiąże się z przetwarzaniem przez nas informacji zawartych w plikach cookies. Pliki cookies są zapisywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), a następnie uzyskiwany jest dostęp do znajdujących się w nich informacji. Działania te następują na opisanych poniżej zasadach.

 

  • 14

Czym są pliki cookies i po co je stosujemy

  1. W Sklepie stosujemy pliki cookies, czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie). Cookies mogą być odczytywane przez Sklep. Chcesz dowiedzieć się więcej o plikach cookies? Zajrzyj na Wikipedię pod ten link.
  2. Przechowujemy pliki cookies na Twoim komputerze, telefonie lub tablecie, a następnie uzyskujemy dostęp do informacji w nich zawartych w celach:
    1. zapewnienia prawidłowego działania Sklepu, w tym utrzymania Twojej sesji,
  1. W przypadkach opisanych w punktach b – d powyżej może mieć miejsce przetwarzanie Twoich danych osobowych:
    1. ich przetwarzanie realizujemy na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu, czyli art. 6 ust. 1 lit. f RODO;
    2. naszym prawnie uzasadnionym interesem jest prowadzenie marketingu naszych produktów, które oglądałeś w naszym Sklepie i dopasowanie wyświetlanych Ci reklamoraz treści na stronach Sklepu, do Twoich wcześniejszych działań w Sklepie, a także zbieranie danych statystycznych o sposobie korzystania przez Ciebie z naszego Sklepu, by optymalizować jego działanie;
    3. Twoje prawa związane z tym przetwarzaniem przedstawiliśmy w § 4 i 5 Polityki;
    4. pamiętaj, że w każdej chwili możesz się z nami skontaktować i wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. W tym w celach marketingowych. Sprzeciwu dotyczącego przetwarzania w celach marketingowych nie musisz uzasadniać;
    5. Twoje dane osobowe przekażemy do operatorów sieci reklamowych, w tym portali społecznościowych;
    6. będziemy je przechowywali przez czas prowadzenia przez nas tych działań marketingowych lub statystycznych i analitycznych albo do momentu wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych w celach marketingowych, lub sprzeciwu odnoszącego się do celów statystycznych lub analitycznych;
    7. Twoje dane mogą trafiać do Stanów Zjednoczonych na podstawie standardowych klauzul umownych (standardowych klauzul ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską).
    8. udostępnienie tych danych osobowych jest dobrowolne, a brak ich udostępnienia np. poprzez zastosowanie odpowiedniego oprogramowania blokującego nie wiąże się z żadnymi negatywnymi konsekwencjami; nie będziesz wówczas widział reklam naszych produktów dopasowanych do Twoich działań w naszym Sklepie, w tym oglądanych produktów.
    9. na podstawie przetwarzania Twoich danych osobowych nie będziemy podejmowali zautomatyzowanych decyzji, w tym stosowali profilowania, wywołujących skutki prawne lub w inny podobny sposób istotnie na Ciebie wpływających.

 

  • 15

Rodzaje plików cookies

W Sklepie znajduje się kilka rodzajów plików cookies:

  1. sesyjne, które pozostają w pamięci Twojej przeglądarki internetowej do czasu jej wyłączenia,
  2. czasowe, które pozostają w pamięci Twojej przeglądarki internetowej do upływu z góry określonego czasu (maksymalnie 10 lat) pamiętaj, że takie pliki możesz usunąć wcześniej samodzielnie (w § 16 wskazujemy, jak to zrobić),
  3. stałe, które pozostają w pamięci Twojej przeglądarki internetowej, dopóki ich nie skasujesz (w § 16 wskazujemy, jak to zrobić),
  4. zewnętrzne, pochodzą m.in. od dostawców narzędzi do analityki w Sklepie.

 

  • 16

Jak usunąć pliki cookies

  1. Możesz tak skonfigurować swoją przeglądarkę internetową, by uniemożliwia przechowywanie plików cookies na Twoim komputerze, telefonie lub tablecie.Pod tymi linkami znajdziesz informacje o sposobie blokowania cookies w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych: 
  1. Pliki cookies możesz usunąć po ich zapisaniu przez nas. W tym celu możesz skorzystać z: odpowiednich funkcji przeglądarki internetowej, programów służących w tym celu lub odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach Twojego systemu operacyjnego.
  2. Pod tymi linkami znajdziesz informacje o sposobach usunięcia cookies w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych:

 

  • 17

Wpływ zmiany ustawień przeglądarki na korzystanie ze Sklepu

Zmiana konfiguracji Twojej przeglądarki internetowej na taką, która uniemożliwia lub ogranicza przechowywanie tzw. niezbędnyc plików cookies może spowodować ograniczenia funkcjonalności Sklepu. Do podobnych skutków może prowadzić wykasowanie plików cookies w trakcie korzystania ze Sklepu. Oznacza to, że niektóre z naszych usług nie będą dostępne bez plików cookies, przykładowo możesz nie móc dokończyć zakupów w naszym Sklepie.

 

  • 18

Zewnętrzne pliki cookies

  1. Pliki cookies zamieszczane w Twoim komputerze, telefonie lub tablecie mogą pochodzić od innych usługodawców. Możesz je sam usunąć z Twojego urządzenia. Jak to zrobić wskazujemy w § 16. Pliki te są przechowywane na Twoim urządzeniu przez różny czas, w zależności od danego pliku (maksymalnie przez 1 rok).
  2. W Sklepie znajdują się pliki cookies dostarczane przez:

 

  1. Twoje dane mogą trafiać do Stanów Zjednoczonych na podstawie standardowych klauzul umownych (standardowych klauzul ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium